Alexa Ranking Booster

Postat de Florin in Utilitare optimizare. Nici un comentariu »

Am testat acum ceva timp utilitarul “Ranking Booster”, utilitar care teoretic ar folosi la cresterea rangului in Alexa, pentru aceleasi motive pentru care multi incearca sa isi creasca PageRank-ul in Google: un site cu un rang mai mare va putea cere mai multi bani pentru reclamele sau link-urile afisate.

In primul rand sa vedem cum functioneaza toolbar-ul si celelalte aplicatii (gen SearchStatus) care folosesc datele Alexa: in acelasi timp cand clientul cere date despre un site (pe care il viziteaza) el acorda un vot acelui site – cu cat site-ul este vizitat mai mult cu atat va avea un rang mai mare (cu cat cifra Alexa este mai mica cu atat site-ul este mai popular).

“Ranking Booster” incearca sa emuleze mai multi vizitatori diferiti prin trimiterea cererilor de date despre site-ul tau prin mai multe proxy-uri anonime. Dar totusi cat de eficient este programul?

Dupa ce am testat programul timp de o luna pe un domeniu nou (adica nu greentwinkie.com 🙂 ), fara vizitatori, am observat ca functioneaza doar partial, pentru o perioada scurta de timp. De la un rang de aproximativ de 4 300 000 (la care am ajuns pentru ca am folosit SearchStatus in timp ce am construit site-ul) am ajuns la aproximativ 1 200 000 dupa o saptamana de folosire a programului timp de o ora si jumatate zilnic.

Dupa aceasta prima saptamana nu am mai vazut cresteri semnificante (o crestere de doar 100 000) si am presupus ca cei de la Alexa au detectat cumva ceea ce incercam sa fac si mi-au blocat cumva eforturile.

In concluzie: programul functioneaza pe o perioada scurta de timp, fara cresteri semnificative in rang (diferenta de 3 milioane nu este mare, avand in vedere ca am emulat aproximativ 1 500 de vizitatori in o saptamana) si nici nu are efecte in optimizarea pentru motoarele de cautare. Deci, mai bine iti pastrezi resursele calculatorului pentru lucruri mai importante, de genul jucatului Solitaire.