Cum sa ne monetizam site-ul

Postat de Florin in Marketing. 2 Comentarii »

Desi sunt foarte multi webmasteri care ofera informatiile de pe site-urile lor pe gratis, aproape intotdeauna vine un moment in care pur si simplu nu mai este rentabil din punct de vedere al costurilor mentinerea gratuita a site-ului respectiv.

Mai jos sunt descrise principalele metode de monetizare pe Internet:

Produse de vanzare:

1. Produse electronice: acestea sunt unele dintre cele mai bune produse comerciale, in special din cauza costurilor de reproducere si distributie. Produsele digitale variaza foarte mult, de la software si template-uri pentru website-uri pana la fotografii digitale si muzica.

Costurile de producere pot fi amortizate foarte usor, avand in vedere ca pentru reproducere si distributie sunt extrem de mici: in momentul de fata transferul electronic a 20 de melodii (echivalentul unui album de muzica) costa mult mai putin decat un CD.

2. Produse tangibile: magazinele online care ofera spre vanzare produse tangibile au doua mari avantaje fata de un magazin traditional – nu platesc pentru spatiul de prezentare si au o clientela mult mai mare (toti cautatorii de pe Internet).

Programe afiliere:

1. CPA – Cost Per Action: vei fi platit de fiecare data cand un vizitator care ajunge de pe site-ul tau pe cel al advertiser-ului completeaza o actiune predefinita (o vanzare sau inscrierea pe o lista).

2. CPM – Cost Per Thousand Impressions (M este 1000 in Latina): esti platit pentru fiecare 1000 de vizitatori care vad pagina pe care se afla un banner al advertiser-ului. Functioneaza cel mai bine pentru site-uri cu subiect general si foarte multi vizitatori.

3. CPC – Cost Per Click: plata se face pentru oricare vizitator trimis pe site-ul advertiser-ului de pe site-ul tau prin intermediul unui banner sau unui link. Aceasta metoda functioneaza cel mai bine pe un site cu un subiect bine definit.

Vanzarea de continut: aceasta metoda este folosita de site-urile foarte mari gen Salon.com, care si-au format o baza mare de cititori de-a lungul timpului, cititori care sunt dispusi sa plateasca pentru accesul la articolele de pe site.

Vanzarea de reclame: acestea de obicei sunt platite cu o suma fixa (deci nu intra in categoria CPC) pe o anumita perioada de timp. Cum poti vinde reclame pe site-ul tau:

1. Prin retele de vanzare a reclamelor sau a link-urilor, gen Text-link-ads.com sau Adbrite.com. Beneficiul acestei metode este gasirea clientilor chiar si pentru site-uri cu putini vizitatori, vizibilitatea in aceste retele fiind destul de buna.

2. Vanzarea pe cont propriu a reclamelor: cand ai un site destul de cunoscut vor fi cereri de schimburi de link-uri, iar unele dintre ele sunt din partea unor posibili cumparatori. Cele mai bune locuri pentru vanzarea reclamelor pe site raman insa forumurile de webmasteri, gen DigitalPoint.

2 Comentarii la “Cum sa ne monetizam site-ul”

  1. Dragos Says:

    Eu folosesc de cateva zile cpcGalaxy.com si am ramas impresionat de rezultate. Primesc intre 0.5 si 1.5 usd pe fiecare click inregistrat, reclamele sunt destul de atractive, si fac aproximativ 20 usd zilnic cu un site micut, cu reviews din domeniul auto. Recomand!

  2. bardilex Says:

    http://www.clixsense.com/?6102915

Lasa un comentariu: