Link-uri custom in retelele sociale

Postat de Florin in Optimizare. Nici un comentariu »

Am vazut astazi in Bloglines postul lui Patrick Altoft despre cum poti sa cumperi 100 de bookmarks in retelele sociale pentru doar 60 USD. Pe scurt, este un serviciu oferit de linkbuilders.com care contra cost iti baga site-ul pe site-uri gen “slashdot.org, propeller.com, furl.net, bookmarks.yahoo.com, digg.com and many, many more“.

Ok, problema mea aici este cu “many, many more”; probabil baietii au conturi pe 100 de site-uri si fac inscrierea automat sau semi-automat. Eu totusi am o idee mai buna, dar care merge doar pe site-uri cu continut in engleza, sau poate imagini si videouri scurte:

1. Se ia una bucata content buna dpdv al continutului. Daca e spam mai mult ca sigur site-ul nu o sa urce, sau chiar va fi banat. Cel mai bine este sa faci o lista in care sa adaugi link-uri spre alte site-uri – e foarte probabil ca webmasterii paginilor respective sa te ajute sa cresti. (Ex: la sectiunea programming acesta e primul articol in momentul de fata)

2. Faci un cont la Mechanical Turk.

3. Creezi niste HIT-uri (human intelligence task), cate unul pentru fiecare retea sociala in care vrei sa promovezi articolul. Pentru un articol de web development eu as zice Digg, Reddit, Delicious, StumbleUpon, Mister Wong. Trebuie sa te uiti cam de cate bookmark-uri are nevoie un articol sa ajunga pe front page sau macar sa fie observat.

4. In HITs pui si niste reguli: userul trebuie sa aiba cont de cel putin o luna, minim 50 de bookmarks.. cam ce ar avea un user obisnuit. Pe langa asta, le dai url-ul articolului si niste titluri si tag-uri pe care sa le foloseasca ei la alegere.

Ok, poate parea un pic ciudat ca am recomandat Delicious si Mister Wong, dar noi urmarim aici link-urile pe care le primesc de obicei articolele care ajung pe front page. Nu e chiar black hat metoda, dar nici white hat nu este :).

Si acum intrebarea logica: “de ce sa ne batem capul cu asa ceva cand pur si simplu pot plati si se ocupa altul”?

A. Nu stii pe ce site-uri o sa ajunga link-ul tau prin serviciul de mai sus.
B. Un singur anchor la 100 de link-uri este un red flag pentru Google, mai ales daca ai putine deja.
C. Cu metoda descrisa de mine ai toate sansele sa primesti mai mult de 100 de link-uri, chiar daca te costa un pic mai mult.

Sper sa va fi dat o idee buna!

Later edit: lista cu retelele sociale din .ro.