Marketing prin MySpace.com

Postat de Florin in Marketing. Nici un comentariu »

Daca nu stii ce este MySpace.com, probabil ar trebui sa te inscrii chiar acum si sa incepi sa faci rost de “prieteni”! Acesti prieteni iti pot face o gramada de bani daca ai site-ul potrivit!

In primul rand de ce MySpace este un target foarte bun:

  • este pe locul 5 in topul Alexa.
  • are peste 20 de milioane de utilizatori, iar aceasta cifra este in crestere permanenta.
  • in cazul in care ai un site interesant, acesta va fi recomandat intre “prieteni” – deci o posibila crestere exploziva a traficului pentru site-ul tau.

Marile probleme in folosirea MySpace-ului:

  • majoritatea user-ilor au varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani – daca nu ai un site care sa aiba acest target s-ar putea sa nu ai prea multi vizitatori.
  • multi webmasteri au observat ca acesti vizitatori nu sunt cumparatori – un site care are Adsense sau alte forme de reclame va avea mai multe venituri. Desigur, tinerii sunt intotdeauna predispusi sa cumpere lucruri sau servicii “cool”, gen melodii pentru telefoane mobile.
  • desi exista si useri romani, majoritatea vorbesc (desigur) limba engleza.

Nu este mare lucru in a folosi MySpace pentru a-ti promova site-ul – tot ce trebuie sa faci este sa creezi un cont (gratuit), sa faci rost de cati mai multi prieteni iar apoi sa trimiti mass message acestora. Deci cu cati mai multi prieteni cu atat mai bine.

Un mic post scriptum: cauta pe internet “myspace codes” – daca ai un layout diferit de majoritatea userilor vei avea mai mult noroc in adaugarea “prietenilor”!