Marketing prin PPC

Postat de Florin in Marketing. Nici un comentariu »

PPC (pay per click, sau in romana “plateste pentru click”) marketing este unul dintre cele mai profitabile forme de marketing in afara de optimizarea pentru motoarele de cautare. Totusi, sa aflam intai ce este marketing-ul prin PPC:

Marketing-ul prin PPC este actiunea prin care un marketer plateste pentru o reclama de fiecare data cand un vizitator da click pe acea reclama. Aceasta din urma poate fi sub forma de text, imagine sau text si imagine. Marketer-ul isi creeaza reclama, dupa care alege pentru ce cuvinte cheie sa apara posibilului vizitator.

Cel mai mare jucator pe piata PPC este Google, motorul de cautare fiind practic construit pe banii proveniti din Adwords (programul lor de publicare al anunturilor). In cazul in care nu ti-ai dat seama, de fiecare data cand dai click pe anunturile din partea de sus si din dreapta rezultatelor (cele deasupra carora scrie “Sponsored Links”) Google este platit o anumita suma.

Programul Adwords a fost extins prin programul Adsense, program prin care aproape orice webmaster care are un site propriu poate castiga bani din reclamele Adwords. Desigur, banii sunt impartiti intre Google si webmasteri.

Cum sa incepi:

Este foarte usor sa incepi marketing-ul pentru site-ul tau, si cel mai important este ca nu ai nevoie de un buget imens pentru asta: pentru majoritatea serviciilor ai nevoie de doar 5 USD pentru a incepe.

Marile servicii sunt:

Desi Yahoo si Microsoft au programe bune, cel mai bine este sa mizezi pe Google Adwords! Are cele mai multe cautari pentru orice cuvant cheie, putand astfel experimenta si aduna date cel mai usor (si clienti, sa speram).

Voi continua cu detalii despre marketing-ul prin PPC in alte post-uri, dar pana atunci tine minte: trebuie sa target-ezi reclamele, altfel vei pierde bani in loc sa castigi!