Nichebot.com – cercetarea cuvintelor cheie

Postat de Florin in Utilitare optimizare. Nici un comentariu »

Nichebot.com este unul din utilitarele mele preferate de optimizare – inainte de a incepe optimizarea unui site trebuie sa stii si pentru ce cuvinte sau fraze cheie sa optimizezi site-ul. Aici isi face intrarea Nichebot.

Nichebot are 6 utilitare, desi doar 3 sunt folositoare pentru site-urile in limba romana:

  • Keyword Discovery – pentru un cuvant sau fraza cheie cautat returneaza 10 rezultate, dintre care 9 sunt cautari “laterale”, care contin cuvantul original. De asemenea, pentru fiecare rezultat arata urmatoarele date: numarul de cautari pe luna (desi pentru cuvintele romanesti aceasta cifra e inexacta), numarul de pagini care apar in Google pentru cuvantul respectiv, competitia si ratia competitiei (cu cat cifra e mai mica cu atat competitia e mai mica).
  • Keyword Analisys – arata niste informatii de baza despre primele 15 site-uri care apar in Google pentru o anumita cautare: numarul de backlink-uri, paginile indexate si PageRank-ul.
  • Google Ranking – utilitar pentru aflarea pozitiei unui site pentru orice numar de cuvinte sau fraze cheie; pe langa faptul ca poti alege in cate rezultate sa cauti (pana la 1000 de site-uri) foarte interesant este ca poate fi selectat si un anumit motor local al lui Google (adica Google.ro pentru Romania sau Google.de pentru Germania)

Nichebot este unul dintre utilitarele de optimizare importante, deci nu ar strica sa il incerci!