Pachetele de optimizare – fereste-te de ele!

Postat de Florin in Optimizare. Nici un comentariu »

Pe multe site-uri romanesti, dar si straine, vad ca optimizarea vine la pachet – 3 pagini optimizate pentru 10 cuvinte in 2 luni te costa 99 Euro (cifre luate la intamplare, se pare ca si de mine si de optimizatorii respectivi). Ok ok, in cazul asta vreau si eu locul 1 pentru “business”, “loans” si “mortgages” :).

Ceea ce vreau sa spun este ca, in absolut fiecare caz costul campaniei de optimizare depinde in 90% de cat de puternica este competitia. Site-urile din campurile competitive cheltuiesc multe milioane de dolari pentru a urca si ramane in primele locuri in Google, iar cand cineva promite aceste locuri pentru cateva mii de euro pur si simplu minte cu nerusinare!

Cum trebuie sa reactioneze o firma care ofera servicii de optimizare si promovare online? Pot sa spun doar cum procedez eu:

  1. De multe ori clientul ma contacteaza cerandu-mi pur si simplu o oferta de optimizare, mentionand doar site-ul (cateodata nici macar atat) dar nu si cuvintele pentru care vrea sa apara in primele locuri.
  2. Eu trimit un reply in care cer mai multe detalii: cautarile pentru care vrea sa urce in Google, daca site-ul a mai fost optimizat, uneori si bugetul pentru campanie, etc.
  3. Conversatia continua sau nu.. de aici depinde de client.

Nu spun ca eu sunt perfect, dar cred ca metoda mea e destul de buna. Drept client mi-as face o parere negativa daca as primi ca raspuns o lista cu pachete de optimizare, seo-ul este intotdeauna facut “la comanda”.