Required reading (bloguri blackhat)

Postat de Florin in Black Hat. Nici un comentariu »

Dupa cum o sa vedeti in perioada urmatoare o sa incerc sa postez mai mult despre aspectul blackhat al optimizarii. Chiar daca nu sunteti deloc de acord cu aceste metode este bine sa stiti ce se intampla.

Si acum cateva site-uri pe care s-ar putea sa le stiti (sau nu) pana incep sa postez si eu cateva idei de-ale mele:

BlueHatSeo.com – informatii de clasa intai, probabil cel mai tare blog pe domeniu. Posturile despre imperiul seo ar trebui sa fie citite de orice blackhat newbie. Daca vreti sa stati totusi pe partea mai cuminte sunt cel putin doua posturi care o sa va ajute sa mariti traficul.

Blog.5ubliminal.com – asta e noua adresa a blogului de la TellinYa.com. Din punct de vedere al articolelor rivalizeaza cu BlueHatSeo, dar ofera si niste soft si scripturi gratuite destul de bune, ceea ce s-ar putea sa il faca chiar un pic mai valoros ca resursa de BH. Dintre bijuterii: cum sa controlezi WordPress de la distanta, o mica lectie de scraping si cum sa iti faci un link farm destept.

SlightlyShadySEO.com – blogul lui XMCP. Unul dintre singurele bloguri care are constant informatii bune despre blackhat, chiar ma uimeste uneori de unde le scoate pe toate 🙂 : primul setup de blackhat, automarea sistemului de optimizare, ghid rapid pentru nise si Imperiul Google sunt doar unele dintre multele articole de calitate.

Fantomaster.com – unul dintre cei mai batrani blackhatter-i, iar experienta se vede :).

SeoBlackHat.com – din pacate nu a mai postat ceva “valoros” in ultimul timp, dar a fost unul dintre primele bloguri de optimizare BH asa ca trebuie mentionat.

DigeratiMarketing.co.uk – nu posteaza prea des dar de obicei are informatii bune. Daca nu stiti sa codati s-ar putea sa va fie de ajutor toolbox-ul de scripturi iar postul despre seo warfare este destul de bun din punctul meu de vedere.

BlackHat360.com – nu prea are activitate dar cele 3 posturi de pana acum sunt foarte interesante; optimizatorii whitehat ar trebui sa arunce si ei un ochi aici.

DarkSeoProgramming.com – dupa cum spune si numele site-ului, aici veti gasi mai mult cod decat altceva. Adevarul este ca de aici am invatat sa fac primul scraper.

Blackhatseo-blog.com – blogul lui busin3ss, creatorul YACG si BlogFarmExplosion.

ContentGeneration.org – articole de foarte buna calitate, cititi-le pe toate.

Acestea sunt doar cateva dintre blogurile pe care le citesc, dar va puteti face o imagine destul de buna despre ceea ce este blackhat-ul. Foarte multi cred ca optimizarea BH este mai usoara, dar dimpotriva – trebuie sa cititi mult mai mult si cerintele tehnice sunt mult mai prohibitive. Fara cel putin un limbaj de programare nu va puteti descurca, asta pe langa ore intregi de citit si testat in fiecare zi.

Off topic: cat de curand o sa incerc sa integrez comentariile si trackback-urile in tema. Comunitatea de optimizare si online marketing este mult mai mare decat acum 2 ani, poate chiar 3, cand am inceput blogul si desigur vreau sa aflu parerea voastra!