Servicii De Link Building

Postat de Florin in Optimizare. Nici un comentariu »

S-ar putea sa para ciudat, dar chiar si seo-istii folosesc servicii de link building – este destul de greu pentru o singura persoana sa faca rost de zeci sau sute de mii de link-uri pentru un singur client fara un pic de ajutor.

Ajungem astfel sa apelam la serviciile de link building, automate sau nu, gratuite sau contra cost. Mai jos o sa prezint 3 site-uri la care poti apela dar trebuie sa ai cateva chestii in vedere:

  • Link-urile generate vor fi de calitate scazuta. Nu vreau sa zic ca sunt spam (desi ar putea fi considerate asa de unii), dar puterea este atat de mica incat nu vei realiza prea mult cu ele decat daca sunt multe.
  • Site-urile unde sunt postate aceste link-uri sunt in limba engleza si gazduite in strainatate, iar pentru cele mai bune rezultate pe Google.ro ai nevoie de link-uri de pe site-uri fie in limba romana fie gazduite in Romania, preferabil ambele.

1. Varianta gratuita a Social Monkee permite inscrierea unui singur link pe zi in 25 de site-uri, iar cu varianta platita ($47, platit o singura data) poti inscrie 3 link-uri in 100 de site-uri fiecare. Ofera si rapoarte ca sa poti vedea unde au fost bagate link-urile.

2. IMAutomator are si el un nivel platit ($50/luna) si unul gratuit, dar pentru versiunea Pro deocamdata nu se mai accepta clienti. Varianta Free permite promovarea a 10 link-uri in 15 website-uri de social bookmarking in fiecare zi, pe cand varianta Pro promoveaza 25 link-uri in 28 de website-uri plus acces la alte posibilitati de promovare precum Article Submitter, RSS Feed Submitter si Directory Submitter.

Din pacate rapoartele nu sunt prea complete – arata doar numele site-urilor unde au fost puse link-urile, nu si paginile exacte. De asemenea, experienta mea personala este ca doar ~70% din link-uri sunt inscrise, restul lovindu-se de diverse erori (din fericire, rapoartele arata asta si stii exact cate backlink-uri ai primit).

3. SEM Service este un serviciu manual din cate imi dau seama si spre deosebire de primele 2 sunt complet multumit. Desigur, nu exista varianta free, dar serviciul este foarte bun, rapid, si rapoartele detaliate.

Recomandarea mea: daca ai site-uri in limba engleza de cel putin cateva sute de pagini apeleaza la unul dintre primele doua servicii, sau chiar la amandoua. Daca ai doar unul sau doua site-uri, posibil in limba romana, eu as zice sa apelezi la SEM Service, s-ar putea sa iasa mai ieftin si mai rapid.

Am folosit toate cele trei servicii si sunt destul de multumit incat sa le pot recomanda.

Edit: heh, la o ora dupa ce am publicat postul am primit un mail de la IMAutomator in care anunta ca titlul, descrierea si tag-urile link-urilor promovate nu pot fi decat in limba engleza, deci nu se mai poate obtine nici un anchor text decent pentru site-uri in limba romana :).