Anatomia unui link

Am ales sa scriu un pic despre link-uri pentru ca acestea sunt extrem de importante – legaturile sunt baza internetului! Trebuie sa intelegem asta, avand in vedere ca pentru optimizarea paginilor web trebuie sa intelegem foarte bine bazele lor.

Un link (sau hyperlink) este, prin prin definitie, o referinta intr-un document hypertext catre un document sau o resursa.

Sa privim link-ul de mai jos:

prin definitie

La inceputul si sfarsit-ul link-ului se afla si – acestea se numesc ancore. Aceste ancore incep si inchid un link iar textul ancora (anchor text) este partea vizibila vizitatorului – “prin definitie”.

href="" contine adresa tinta, adresa la care ajunge vizitatorul cand da click pe link.

title="" este descrierea link-ului respectiv. Aceasta se vede intr-un mic tooltip (o casuta) care apare cand tii mouse-ul un pic mai mult deasupra link-ului.

target="" spune browser-ului unde sa deschida noul link. Se pot defini mai multe valori, printre care _self si _blank – prima valoare va face ca link-ul sa fie deschis in aceeasi fereastra iar a doua in o fereastra noua.

Atentie: title="" si target="" nu sunt obligatorii pentru formarea unui link, doar href="" si ancorele.

In cazul in care nu cunosti prea multe (sau chiar deloc) despre codul HTML, recomand o trecere in revista a Introducerii in HTML de pe site-ul W3Schools.com. Este necesara cunoasterea acestui limbaj pentru ca face parte din baza a ceea ce vei invata mai mai tarziu!