Cercetarea cuvintelor cheie

Ca sa alegi cuvintele cheie corecte, in primul rand trebuie sa te gandesti la ce cuvinte ar caracteriza mai bine subiectul paginii pe care incerci sa o optimizezi.

Cel mai bine este sa incerci optimizarea paginilor structural, de la cuvinte cheie cu competitie foarte mare pe paginile principale pana la fraze cheie cu competitie mica pe paginile mai putin importante (paginile cu articole sau prezentarea produselor).

Sa vedem cum facem cercetarea cuvintelor cheie propriu zisa:

Sa spunem ca site-ul tau este unul pentru produse de slabit. Desigur, fraza cheie principala va fi “weight loss”. Folosind site-ul Nichebot impreuna cu Google ne putem face planul pentru optimizarea cuvintelor cheie.

Cum spuneam si in Optimizarea paginilor web – inceputul, site-ul trebuie sa fie usor de folosit. In site-ul de vanzari, aceasta se va realiza (printre altele) prin aranjarea structurii site-ului in categorii, subcategorii si pagini de prezentare, acestea din urma fiind optimizate pentru frazele eficiente iar paginile mai importante pentru fraze mai generale.

Desi ar parea logic sa optimizam paginile pentru cuvantul cheie “weight loss” ,care conform cautarii pe Nichebot are 33 319 000 de cautari anuale (aprox. 2 770 000 cautari lunare), competitia este foarte mare – 192 000 000 de pagini.

Solutia logica este aceea de a optimiza pagini pentru cuvinte mai putin cautate, dar si cu mai putina competitie.

Folosind Nichebot, cautam si fraza weight loss stories si apoi facem aceeasi cautare si pe Google; putem vedea ca numarul de cautari este mai mic dar si cel al paginilor este mult mai mic – 35 000 000.

Totusi, concurenta este inca prea mare. O fraza si mai concisa, printre altele, poate fi “unexplained weight loss stories” – doar 524 000 de pagini. In sfarsit, o competitie pe care o putem infrunta (totusi pentru un incepator aceasta cifra este inca mare – “weight loss” este doar un exemplu)!

Cu privinta la cercetarea cuvintelor cheie:

  • instrumentele de cautare cercetare nu dau rezultate cu acuratete, pentru simplul motiv ca nu au acces la datele tuturor motoarelor de cautare. Din acest motiv numarul de cautari va fi intotdeauna mai mare decat cel raportat.
  • paginile care apar in rezultate nu sunt intotdeauna in competitie directa cu site-ul tau – in unele pagini cuvantul cheie apare pur si simplu in context, iar pagina respectiva apare si ea. Deci, competitia nu este intotdeauna competitie!.