Head-ul si metatag-urile

Daca nu ai avut de-a face prea mult cu editarea paginilor web, v-ati putea intreba ce este head-ul. Head-ul este partea de inceput a codului paginii web, parte in care se definesc titlul, descrierea si keyword-urile (dar nu numai). In afara de titlu, toate informatiile care sunt in header nu sunt vizibile vizitatorilor pe site-ul tau ci numai motoarelor de cautare (desigur, puteti vedea ce se afla in header prin vizualizarea codului sursa a paginii).

Metatag-ul Description:

Dupa cum spune si numele, acest metatag ofera o descriere pe scurt a paginii web. Aceasta descriere este de multe ori cea pe care o vedeti in motoarele de cautare, sub titlul paginii – acesta este motivul pentru care descrierea ar trebui sa fie in primul rand convingatoare pentru un posibil vizitator (convingator nu inseamna ca trebuie sa minti cu privinta la continutul paginii).

Avand in vedere ca descrierea va aparea in motoarele de cautare, este bine sa te incadrezi in o limita de aproximativ 35 de cuvinte. Desigur, incearca sa integrezi si aici cuvintele cheie alese, incercand sa mentii o densitate destul de mare (daca asta inseamna ca trebuie compusa o descriere mai scurta nu este nici o problema atata timp cat aceasta este atragatoare pentru un posibil vizitator). De asemenea, in cazul unei descrieri mai mari, repetarea cuvantului cheie (sau a frazei cheie) o singura data nu este o problema.

Metatag-ul Keywords:

Desi majoritatea optimizatorilor va vor spune ca metatag-ul “keywords” este important, parerea mea este ca acesta nu mai se merita a fi folosit, mai ales in cazul unor site-uri mai mari – efortul este cateodata prea mare. Totusi, in cazul unui site de marime mica acest tag s-ar putea sa ajute un pic in rezultatele cautarilor.

In cazul in care folosesti acest metatag, este extrem de important sa nu repeti cuvintele cheie. Poti folosi 10, 15 sau chiar 20 de cuvinte cheie (sau fraze cheie) atata timp cat acestea nu se repeta – chiar si versiuni diferite ale aceluiasi cuvant (de exemplu forme de singular si plural). Spamming-ul in acest metatag este cel mai raspandit, fiind de asemenea si cel mai des motiv pentru banarea site-urilor din motoarele de cautare.

Vezi si acest post – este o mica explicare de ce nu cred ca ar trebui folosit acest metatag.