Optimizarea titlului

Am vazut in alte tutoriale ca aceasta parte (optimizarea titlului) este pusa de obicei inaintea optimizarii textului, dar mie mi se pare ca este mai bine ca alegerea aceasta este mai bine facuta dupa scrierea textului. Din experienta personala, dupa terminarea articolului titlul nu ramane aproape niciodata acelasi asa ca mai bine este lasat la sfarsit.

Ok, in primul rand este foarte important sa NU UITI sa pui un titlu! Cautarea “allintitle:untitled document” pe Google ne arata ca sunt aproximativ 48 de milioane de pagini pe Internet care nu au un titlu descriptiv.

Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face, si nu doar din punctul de vedere al optimizarii – o pagina fara titlu sau cu titlul de mai sus da dovada de neprofesionalism, ultimul lucru de care orice webmaster sau optimizator ar trebui sa dea dovada!

De asemenea, ceea ce trebuie sa iti dai seama este ca titlul paginii este unul dintre cele mai importante elemente pentru optimizare (pe langa link-urile dinspre celelalte site-uri si continutul paginii).

Sa trecem acum la scrierea titlului. Este foarte important ca titlul sa nu fie doar o adunatura de cuvinte cheie – asta este pur si simplu spam! Motivul pentru care scriem titlul dupa text este pentru ca acesta din urma este un ghid foarte bun. De asemenea, fiecare pagina ar trebui sa aiba titlul diferit de celelalte pagini.

Sa luam ca exemplu un magazin de jucarii – pagina unui produs, de exemplu un ursulet de plus.

Sa vedem cateva exemple proaste:

  • “untitled document” – in afara de SPAM, aceasta e cea mai proasta alegere. Cum am spus si mai sus, acest titlu da dovada de neprofesionalism – ultimul lucru de care ai nevoie!
  • “Bine ati venit in magazin!” – dragut din partea ta, dar nu te ajuta cu nimic. Acest titlu nu spune nimic despre pagina respectiva si continutul ei.
  • “ursuleti,ursuleti de plus,jucarii de plus,plus,jucarii, jucarii ieftine,ursuleti ieftini” – aceasta varianta e chiar mai prost inspirata decat cea de mai sus, pentru ca este SPAM!

Ok, acum ca am vazut cum nu ar trebui sa punem un titlu, sa vedem si cum arata un titlu corect: “Ursuleti de plus ieftini la Jucariideplus.com”. Dupa cum vezi, cuvintele cheie sunt toate in titlu, plus numele magazinului (permitand si asocierea cuvintelor sau frazelor cheie cu numele site-ului – adica branding).

In concluzie:

  • nu uitati sa puneti titlul la pagini.
  • paginile ar trebui sa aiba titlul propriu.
  • nu SPAM-ati; titlul va fi vazut de posibilii vizitatori, iar titlul si descrierea sunt singurele care ii vor convinge sa va viziteze pagina.